Mannen uit Delft ontdekken kledingruil

Vele dames uit Delft en omstreken zijn bekend met kledingruil via ‘Clothing Loop’, zoals de website achter het doorgeef-systeem heet. Tassen vol met kleding worden doorgegeven, de ene omdat het niet meer gebruikt wordt en voor de ander is het juist een waardevolle aanvulling op de garderobe.

Ook de mannen uit Delft hebben nu de kledingruil ontdekt! Sinds een aantal maanden is er een Clothing Loop voor mannen, waarbij de heren kleding doorgeven. De ene deelnemer geeft een tas vol kleding door aan de volgende, die er wat uithaalt en bij doet, en de tas vervolgens weer doorgeeft. Omdat er steeds meer deelnemers komen en de heren dichtbij elkaar wonen, wordt het doorgeven van de tas kleding steeds eenvoudiger. Initiatiefnemer Stefan Verhoeve vertelt: “Ik zag hoe goed de kledingruil werkt voor mijn vrouw en ik dacht: “Dat kunnen wij mannen ook!”

Het ruilen van kleding is duurzaam en meedoen is helemaal gratis. Heren uit Delft, Den Hoorn en RijswijkBuiten kunnen zich inschrijven voor de kledingruil op ClothingLoop.org. Inschrijven is heel eenvoudig via deze link.

man met pet en beruit overhemd staat in een deuropening met boodschappentas vol kleding in zijnhanden.

Stefan Verhoeve, initiatiefnemer van de Clothing Loop voor mannen.