Genieten van groen

Wil je de drukte van de stad ontvluchten? De frisse lucht van buiten opsnuiven? In Delft hebben we prachtige groene parels waar je fijn de natuur in kunt. Of je nu voor een korte wandeling met de kinderen gaat of een lange dag gaat fietsen, er is voor ieder wat wils.

Delftse Hout

De Delftse Hout is een mooi recreatiegebied van 400 hectare. Er is van alles te doen: zwemmen in de Grote Plas, genieten van het hertenkamp, naar de kinderboerderij met natuurlijke speelplek, of het Arboretum Heempark of duurzaamheidscentrum de Papaver bezoeken. Er is zelfs een stadscamping – leuk voor een vakantie in eigen stad! Kijk voor meer informatie op de website van Delftse Hout. Wil je zwemmen? Check dan eerst de waterkwaliteit op zwemwater.nl of bel de Zwemwatertelefoon (0800 – 9036).

Abtswoude bos

In het Abtswoudse bos komt de natuur echt dicht bij de stad. Het vormt de overgang van Delft naar het open veenweidegebied van Midden-Delfland, en door het gebied loopt een meanderende kreek met grote ecologische waarde. In het Abtswoudse bos vind je wandel- en fietspaden, een aantal ruiterpaden en sinds 2023 een nieuwe natuurspeeltuin voor kinderen.

Kerkpolder

Ook Kerkpolder is onderdeel van het natuur- en recreatiegebied van het provinciaal landschap Midden-Delfland. Hier draait het om heerlijk wandelen, genieten van de natuur en lekker sporten. Ga het ervaren!

Buytenhout

Regiopark Buytenhout is een groot aaneengesloten natuur- en recreatiegebied tussen Delft, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp. Hier komen verschillende groengebieden bij elkaar: Buytenpark, Westerpark, Nieuwe Driemanspolder, De Balij, Bieslandse Bos, Dobbeplas en Delftse Hout. Het is een oase van rust in de drukke Randstad, waar je urenlang kunt fietsen, wandelen en genieten. Op de website van Buytenhout vind je leuke activiteiten, tips en verhalen over het gebied.

Parken in de stad

Naast de stadsparken in de omgeving van Delft, zijn er natuurlijk ook mooie parken in de stad zelf. Wacht dacht je bijvoorbeeld van het Wilhelminapark, het Agnetapark, de Nieuwe Plantage of het toekomstige Van Leeuwenhoekpark? Ideaal voor een kort rondje in de natuur.