Isoleer je woning

Er warmpjes bij zitten met een lagere energierekening? Het kan in een goed geïsoleerde woning. Gelukkig hoef je dat niet alleen te doen: zo kun je gebruikmaken van subsidies en een cadeaubon krijgen van € 1.500 als je zelf aan de slag gaat met het isoleren van je huis.

Subsidie voor verduurzaming van je woning

Voor het verduurzamen van jouw woning kun je gebruik maken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Zo kun je geld terugvragen als je bijvoorbeeld een (hybride) warmtepomp, zonneboiler of elektrische kookapparatuur hebt geïnstalleerd. Of nadat je jouw woning hebt geïsoleerd of hebt aangesloten op een warmtenet.

Kijk voor meer informatie en het aanvragen van de subsidie op de website van RVO.

Cadeaubon voor doe-het-zelvers

Ben je een particuliere woningeigenaar en wil je jouw woning zelf isoleren? Dan heb je mogelijk recht op een cadeaubon van € 1.500, waarmee je isolatiemateriaal kunt kopen voor jouw vloer, kruipruimte, dak of gevel. Je kunt de bon gebruiken in de lokale bouwmarkten of de WoonWijzerWinkel in Rotterdam (webshop en showroom).

Er zijn wel een paar voorwaarden:

  • Je hebt een eigen koopwoning en bent geen lid van een VvE
  • De WOZ-waarde van jouw woning is lager dan € 429.000 (op 1 januari 2022)
  • De woning heeft een energielabel D of lager, of aantoonbaar twee slecht geïsoleerde bouwdelen

Voor elke woning die aan deze voorwaarden voldoet is één cadeaubon beschikbaar. Je hebt hiervoor een persoonlijke brief ontvangen van de gemeente. Heb je geen brief gekregen, maar denk je wel dat je recht hebt op de cadeaubon? Ga dan naar de website van de WoonWijzerWinkel

Tips en meer informatie

Wil je meer informatie over het isoleren van je woning? Kijk dan op een van de volgende websites: