(Her)gebruiken en delen

Hoe langer spullen meegaan, hoe minder snel we nieuwe hoeven te kopen. Wist je dat meer dan de helft van de kapotte elektronica eenvoudig te repareren is? In Delft hebben we verschillende plekken waar je kleding en elektronica kunt laten repareren. Zo heb je langer plezier van je spullen en bespaar je ook nog geld.

Onderhoud en repareer zelf

Goed onderhouden spullen gaan langer mee. In de handleiding van het product staat hoe je de levensduur kunt verlengen en hoe je kleine reparaties kunt uitvoeren. Ben je de handleiding kwijt? Kijk dan op gebruikershandleiding.nl.

Ga naar het gratis Repair Cafe

Je kunt ook naar een reparateur of het Repair Café, waar vrijwilligers elke 1e en 3e zaterdag van de maand gratis jouw spullen repareren of herstellen. Kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen, speelgoed, voor alles is een deskundige en gereedschap aanwezig. Kijk op de agenda  voor de openingstijden en locaties.

Creatief met spullen

Soms ben je uitgekeken op je meubels of kleding, maar met een likje verf of een nieuw stofje geef je ze makkelijk een nieuwe (vintage) look. Zo kan jouw jasje, stoel of bank zo weer een paar jaar mee! Veel inspiratie vind je op YouTube of platforms als Pinterest.

Ruilen en delen

Door spullen te delen, ruilen of lenen hoeft niet iedereen een eigen product te kopen. Dit werkt het beste voor producten die je niet altijd gebruikt, zoals gereedschap, grote apparaten of vervoermiddelen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht op Peerby of Marktplaats. Voor kleding zijn er ruilkringen in Delft. Kijk daarvoor op de website van The Clothing Loop.