Sorteren en wegbrengen

Zijn jouw spullen niet meer te repareren of ongeschikt voor hergebruik? Dan kun je ze op verschillende plekken inleveren. En zelfs dan krijgen jouw spullen of materialen nog een nieuw leven. Gooi het dus niet weg, maar doneer of lever het in.

Doneer aan de kringloop

Kun je of wil je jouw spullen niet meer gebruiken? Je kunt meubels, apparaten en kleding die nog bruikbaar zijn naar een van de kringloopbedrijven brengen:

Afval scheiden

In de circulaire economie bestaat ‘afval’ eigenlijk niet: materialen kun je altijd opnieuw gebruiken. Je kunt meehelpen door je afval goed te scheiden. Op de website van Avalex kun je zien hoe je jouw afval kunt scheiden en waar je dit kunt aanbieden of leveren.

Grofvuil

Grofvuil is afval dat te groot of te zwaar is voor in de container en dat anderen niet meer kunnen gebruiken. Ook huishoudelijke apparaten en kleine meubels horen bij het grofvuil. Dit kun je wegbrengen naar de milieustraat of laten ophalen door Avalex.

Circulair ambachtsnetwerk

Ga je met je grofvuil naar de milieustraat van Avalex aan de Voltaweg? Dan worden kringloopgoederen en bruikbaar hout apart ingezameld om opnieuw te gebruiken. Deze inzameling is een initiatief van WINNEN!, het circulair ambachtsnetwerk in Delft. Kringloopcoaches van de milieustraat helpen je bij het selecteren van bruikbare spullen.