Tegel Eruit, Plant Erin

10.00 tot 17.00 uur

Hof van Delft, bij Basisschool De Mozaïek

Draag jouw steentje bij aan een groener Delft 

Het NK Tegelwippen is dé wedstrijd waarbij heel Nederland tegels inruilt voor groen. De gemeente die de meeste tegels inlevert, wint. Ook in Delft wordt druk gewipt. Zo veranderen we samen onze tuinen, straten en buurten in een groene oase. Dus stroop je mouwen op, trommel je buren op en doe ook mee!

Met de start van de lente begon het nieuwe tegelwipseizoen met als motto ‘tegel eruit, plant erin’. Je kunt zelf aan de slag, gezellig meedoen met je buren, maar ook Klimaatmaat Delft helpt graag een handje.

Je vindt de container bij de Basisschool De Mozaïek, op de kruising Adriaan Pauwstraat en Van der Heimstraat.

‘Dit is belangrijk omdat we steeds vaker te maken krijgen met periodes waarin het hevig regent of het is juist een langere tijd heel droog’

Gratis plantjes

Lever je jouw tuintegels in bij de Klimaatmaat? Dan krijg je als dank gratis plantjes! Vergeet niet je aan te melden via dit formulier.

Plantjesmarkt

Ook is er een plantjesmarkt in samenwerking met Buitenkweek. Bij de plantjesmarkt kun je terecht voor vragen en advies over planten die de biodiversiteit versterken en je kunt gelijk planten meenemen.

Hulp nodig?

Lukt het je fysiek niet om zelf de tegels uit je tuin te halen? Dan kunnen de Klimaatmaten je helpen. Ook kan de Tegeltaxi de tegels bij jouw thuis ophalen, helemaal gratis. Vermeld dit bij je aanmelding.