Wat weet je van het klimaat?

Wil je jouw klimaatkennis testen? Doe dan mee aan het klimaatexamen dat in elf Nederlandse steden wordt gehouden. In Delft kan je meedoen op vrijdag 17 mei van 16.00 tot 17.00 uur in het stadhuis aan de Markt. Deelname is gratis, maar meld je wel van tevoren aan, want er is beperkt plek.

Grote rol in leven van jongeren

Het idee van het klimaatexamen komt van Delftenaar Rick van den Brink en Joost Brinkman. “We kwamen er op een avond aan de voetbaltafel achter dat klimaatverandering nog geen deel uitmaakt van het onderwijsprogramma en eindexamen. Dat vonden we best wel vreemd, want het klimaat gaat een grote rol spelen in het leven van jongeren die nu examen doen.”

Een uur de tijd

In de raadszaal van het stadhuis krijg je op 17 mei een uur de tijd om het papieren examen af te leggen. Het KNMI en de Universiteit van Utrecht hebben de examenvragen gecontroleerd.

Deelnemers

Deelnemers zijn onder andere directeur Marjolein Kreins van The Green Village, de Delftse klimaatburgemeester Claudia Hofemann, hoogleraar Andy van den Dobbelsteen van de TU Delft en dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt van het Hoogheemraadschap Delfland. Na afloop is er een borrel en gelegenheid om na te praten.

Voorbereiden en aanmelden

Wil je je voorbereiden op het klimaatexamen? Kijk op de website van het Klimaatexamen.