Nieuwe initiatieven tijdens Duurzame Lentefair 

Voor de 7e keer kun je bij De Papaver ontdekken wat Delft te bieden heeft op het gebied van duurzaamheid, milieu- en natuurbeleving tijdens de Duurzame Lentefair op zondag 7 april 2024 tussen 10:00 en 17:00 uur.  

Nieuwe standhouders

Dit jaar zijn er diverse nieuwe standhouders die zich aan het publiek willen presenteren! Zo zijn er tuinmeubelen en hondenmanden gemaakt van gebruikte wijnvaten, of heb je meer interesse in GOTS-gecertificeerde kinderkleding? Misschien ben je aan het nadenken over het vergroenen van je dak, dan kan Groendakspecialist je van het juiste advies voorzien. Of wellicht raak je geïnspireerd door Land van Ons, die landbouwgrond koopt om er biodiversiteit terug te brengen. Voor het volledige aanbod van standhouders kijk je hier.

Activiteiten voor kinderen

Waar de ouders inspiratie op kunnen doen over duurzame producten en natuurorganisaties, kunnen de kinderen zich vermaken met spannende activiteiten! Een greep uit het aanbod.

Durf jij de boom in? Kom boomklimmen! Onder leiding van een professionele instructeur mag jij zo hoog klimmen als je durft.

Ontdek het kleine dierenleven. In een bak met aarde zitten een heleboel kleine diertjes verstopt. Wormen, pissebedden, kevers en misschien wel een duizendpoot? Voorzichtig leggen we het diertje in een petrischaaltje om het goed te kunnen bekijken.

Fiets je eigen smoothie op de shakefiets. De shakefiets is een sportieve fiets met een blender en werkt alleen als jij hard genoeg trapt. Hoe snel heb jij je smoothie klaar?

Hou jij van touwtje springen? Tijdens de fair leer je van de altijd enthousiaste Peet Vermeulen hoe je touw kunt slaan om er een springtouw van te maken.

Schminken: Wil jij omgetoverd worden tot een tijger of vlinder? Of word je liever een dinosaurus of Pikachu? Het kan allemaal!

De Duurzame Lentefair wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Delft, Rabo Clubsupport, Vrienden en vrijwilligers van De Papaver.