Met een groene tuin val je in de prijzen!

Vandaag start de Week van de Groene Tuin. Tot en met 1 april wordt het belang hiervan extra onder aandacht gebracht. Met een groene tuin val je in de prijzen. Je geniet sowieso van een koelere tuin waar ook vogels, vlinders en bijen blij van worden en je profiteert van gratis (regen)water. Doe ook mee!

Waarom een groene tuin?

We weten het natuurlijk allang, maar door klimaatverandering worden regenbuien heviger en gaat de temperatuur omhoog. Dat kan zorgen voor wateroverlast in je tuin (en daardoor huis!) of een oververhitte tegeltuin waar je niet meer in kunt genieten. Door je tuin te vergroenen kun jij dit aanpakken. Je maakt je tuin koeler en beter bestand tegen hitte. Zodat je juist wel kan genieten van je tuin op hete dagen! Kijk voor tips voor een klimaatbestendige tuin op: https://klimaatmaatdelft.nl/maatregelen/

Hoe pak je dat aan?

De eerste stap is altijd onttegelen! Tegel eruit, plant erin. Via De Klimaatmaat kun je dit seizoen aan diverse acties ‘Tegel Eruit, Plant Erin’ meedoen waarbij je je tegels inruilt voor gratis plantjes. Ook rijdt de Tegeltaxi: deze haalt de tegels gratis op bij jou thuis. En heb je hulp nodig bij het onttegelen? Geen probleem! Het team van Klimaatmaten staat voor je klaar.

Ook met advies over de herinrichting en vergroening van je tuin, over de plant- en/of boomkeuze, over manieren om water op te vangen en met aantrekkelijke prijzen voor groendaken en regentonnen.

Aftrap NK Tegelwippen

Afgelopen zaterdag 23 maart gaf burgemeester Marja van Bijsterveldt het startschot voor het NK Tegelwippen in Delft. Het NK Tegelwippen is de wedstrijd waarbij heel Nederland tegels verruilt voor groen. Bij deze eerste actie zijn al ruim 2100 tegels gewipt!

Een jonge vrouw met oranje jas ontvangt een stuk karton die zij kan gebruiken in haar tuin van een dame die spreekt in een microfoon voor de Delftse water loo.

Doe mee en win!

  • Deel een foto van jouw groene tuin met Week van de Groene Tuin en maak kans op een tuinbon van € 200!
  • Kan jouw tuin groener? Upload een foto via Gardeners World Magazine waarop je laat zien wat jij deze week aan het doen bent in je tuin en maak kans op het boek Duurzaam Tuinieren van Anne Wieggers.
  • Schrijf je in voor de volgende actie ‘Tegel eruit, plant erin’. Op 20 april kun je jouw tuintegels inruilen voor gratis plantjes bij tuincentra Groenrijk ’t Haantje en Intratuin Pijnacker. Schrijf je in via www.klimaatmaatdelft.nl/nk-tegelwippen