Meet vanuit je tuin

Luchtwachters Delft zoekt inwoners van Delft die mee willen doen aan een meetnetwerk. Een sensor in de tuin, aan de gevel of op het balkon verzamelt waardevolle gegevens over de luchtkwaliteit. Het nieuwe meetnetwerk geeft daardoor inzicht in de luchtkwaliteit in de stad. Heb jij een plek voor een meetpunt in jouw tuin of balkon?

Nauwkeurige sensoren

De nauwkeurige sensoren van de fijnstofmeter meten iedere minuut fijnstof, temperatuur en luchtvochtigheid. Deze in Delft ontwikkelde sensor is ontworpen voor in de buitenlucht en beschikt over een eigen modem.

Luchtwachters Delft verdeelt 50 kant-en-klare fijnstofmeters onder alle aanmeldingen. Hierbij letten ze op een gelijkmatige spreiding over de stad.

Inloopavond

Heb je nog vragen? Op 9 juli tussen 16:45 en 19:30 uur kan je langskomen op het Stadhuis in Delft. De Luchtwachters Delft zitten dan klaar om antwoord te geven op jouw vragen. Je kunt hier terecht voor meer informatie over bijvoorbeeld hoe het meten werkt, wat een geschikte plek is en waarvoor de data worden gebruikt.

Aanmelden voor een fijnstofmeter kan vóór 15 juli via een e-mail naar info@luchtwachtersdelft.nl met naam, straat en waarom je wil meedoen. Deelnemen kost je niets.