Fonds voor energiekosten verlengd

Het Interkerkelijk Sociaal Fonds (ISF) biedt de mogelijkheid aan mensen die moeite hebben de energiekosten te betalen om een beroep te doen op zijn energiefonds. Je moet wel voldoen aan een aantal voorwaarden. De actie loopt tot 1 mei 2024, tenzij het geld uit het fonds eerder op is.

22.000 euro opgehaald

Eind 2022 heeft het ISF samen met het Kansfonds een actie gedaan om in een korte tijd armoede te bestrijden in Delft en omgeving. Tegelijk deed men aan Delftenaren een oproep om de ontvangen energiecompensatie van 190 euro te doneren aan mensen met zogenoemde ‘energiearmoede’. Met deze actie werd ruim 22.000 euro opgehaald.

Voorwaarden

Een deel van dit energiefonds is nog beschikbaar. In het algemeen gelden dezelfde voorwaarden als in 2022. De energiekosten moeten hoger zijn dan dat de aanvrager zelf kan betalen. En je kan geen gebruik maken van andere voorzieningen, zoals de energietoeslag van de gemeente Delft.

Aanvragen

Je moet je aanvraag indienen bij het ISF. Dat kan via een formulier op de website van het ISF Delft. Het formulier stuur je dan per mail terug. Binnen twee weken na ontvangst van de aanvraag neemt het ISF contact met je op met aanvullende vragen of met het besluit. Over de beslissing wordt niet gecorrespondeerd.