Energieloket Delft adviseert over vervangen CV-ketel Tanthof

Energieloket Delft heeft onderzoek gedaan naar de beste opties bij het vervangen van de CV-ketel in Tanthof. Dit deed zij in opdracht van gemeente Delft op initiatief van BHTD, Bewonersvereniging Heel Tanthof Delft. Op 8 juli worden de resultaten van het onderzoek gepresenteerd tijdens het bewonerscafé in de Hofstee.

Onderzoek

Energieloket Delft bekeek 10 typen woningen in Tanthof om een advies op te stellen. Bij het kiezen van deze voorbeeldwoningen is o.a. rekening gehouden met verschillende bouwjaren, grootte en spreiding in Tanthof Oost en Tanthof West. Bouwtekeningen en woningopnamen zijn gebruikt om een analyse te maken. Daarnaast zijn ook gegevens benut van een eerder onderzoek door studenten van de Haagsche Hogeschool. De werkgroep energie en duurzaamheid van BHTD zijn nauw betrokken geweest bij dit proces.

Advies tijdens Bewonerscafé 8 juli

Energieloket Delft presenteert de uitkomst als advies aan de bewoners. Daarbij gaat het over de mogelijkheden die er zijn bij het vervangen van de CV-gasketel, stapsgewijze investeringen en mogelijke financieringsregelingen en subsidies.

mevrouw met witte jas fiets door een straat