Workshop Een levende tuin maak je zelf

19.00 tot 21.30 uur

Duurzaamheidscentrum De Papaver / Korftlaan 6, Delft

In deze korte inspirerende workshop leer je hoe je je tuin natuurlijker en diervriendelijker kan maken. Na de workshop heb je praktische handvatten om daadwerkelijk aan de slag te gaan met het vergroenen van je tuin. Voor iedereen met weinig tot enige tuinervaring.

Onder leiding van Marian van den Beitel (van Lekker groen) krijg je tips en voorbeelden om jouw tuin aantrekkelijker te maken. Voor jezelf en voor vogels, insecten en andere dieren. “Het is een praktische workshop waarbij deelnemers in een aantal stappen een schets maken voor hun tuin. We geven handige tips waarmee je direct thuis aan de slag kunt. Ook deelnemers onderling weten elkaar vaak veel inspiratie te geven” aldus Marian.

‘"Dit is belangrijk omdat we steeds vaker te maken krijgen met periodes waarin het hevig regent of het is juist een langere tijd heel droog”. Annie Breeuwsma, projectleider De Klimaatmaat’

Waarom een levende tuin?

  • Een levende tuin is prettig en goed voor je. Het kijken naar groen alleen al maakt je rustiger, slimmer en creatiever.
  • Een levende tuin is goed voor de natuur; ook kleine stukjes groen geven voedsel en beschutting aan dieren.
  • Minder verharding draagt bij aan droge voeten. Bij heftige regenbuien zakt het water snel de grond in.
  • Bomen, struiken en planten in de tuin zorgen voor verkoeling tijdens hittegolven.

Aanmelden en kosten

Laat het ons weten via contact@klimaatmaatdelft.nl

€ 42,50