Delftse Klimaatweek 2024

Delft

In Delft gaan we voor een fijne en leefbare stad, nu en in de toekomst. Samen krijgen we dat voor elkaar. Bijvoorbeeld door vaker de fiets te pakken en door onze woningen beter te isoleren. Maar ook door onze tuinen te vergroenen, spullen te recyclen en over te stappen op schone energiebronnen. Om nóg meer inwoners en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat, organiseren we van maandag 11 november t/m zondag 17 november 2024 de Delftse Klimaatweek.

Tijdens deze week organiseren bewoners, bedrijven en gemeente activiteiten voor een beter klimaat. De week geeft een podium aan iedereen die werkt aan een duurzaam Delft, met thema’s zoals energiebesparing, biodiversiteit, schone energie, circulariteit, schoon vervoer en klimaatadaptatie.

 

Grafisch element

Open huis, safari of een webinar

Ook jij kan meedoen. Organiseer een activiteit tijdens de Delftse Klimaatweek. Inspireer andere Delftenaren en help ze op weg om ook stappen te zetten. Laat voor 21 juni 2024 weten wat je gaat doen in de klimaatweek. Geef ook door wat je nu al in de agenda hebt staan in die week. Je meldt je activiteit aan via delftdoetduurzaam@delft.nl. Alle activiteiten in Delft worden na toetsing van het projectteam onderdeel van de Delftse Klimaatweek. Het programma van de week met alle activiteiten is eind september definitief.

Voorwaarden voor deelname aan de Delftse Klimaatweek

  • Deelname is open voor inwoners, organisaties, bedrijven en instellingen die zich inzetten voor een duurzaam Delft.
  • Activiteiten hebben als doel Delftenaren te inspireren en stimuleren om aan de slag te gaan in hun eigen huis, woonomgeving en stad.
  • Elke activiteit is zelf verantwoordelijk voor de financiering en organisatie van de activiteit.
  • Elke activiteit is zelf verantwoordelijk voor het werven van deelnemers aan de activiteit.
  • Partners leveren zelf PR en promoten dit ook op eigen kanalen. De gemeente promoot de activiteiten op Delft Doet Duurzaam en andere gemeentelijke kanalen.

Organisatie van de week

De gemeente is coördinator van de Delftse Klimaatweek. De gemeente biedt het podium van de week. Je bent zelf verantwoordelijk voor de organisaties en werving van je activiteit(en). Alle activiteit staan op het (online) programma en de gemeente zorgt voor de zichtbaarheid van de week in de stad. Ook organiseert de gemeente een feestelijk slotevent.

Delft Doet Duurzaam. Doe je mee?

Heb je nog vragen of inspiratie nodig voor een leuke activiteit. Op maandag 17 juni van 14.00 tot 15.00 uur is een online spreekuur voor de Delftse Klimaatweek. Mail je vraag naar delftdoetduurzaam@delft.nl of meld je aan de voor het online spreekuur.