5 tips voor een groen(er) bedrijf

Delft wordt steeds duurzamer, en veel bedrijven doen mee. Met kleine en grote maatregelen zorg je voor minder overlast door hitte, water en droogte. Bovendien kun je zo veel energie en geld besparen. Deze 5 duurzame tips helpen je op weg.

Wacht op een natuurlijk moment

Veel kleine maatregelen kun je direct nemen, bijvoorbeeld het vervangen van lampen voor ledverlichting of het plaatsen van bewegingssensoren. Voor grotere maatregelen kun je soms beter een natuurlijk moment afwachten. Ga je bijvoorbeeld verbouwen of het dak vervangen? Dat zijn logische momenten om ook te denken aan extra isolatie of zonnepanelen.

Weet wat je energielabel is

Het energielabel laat zien hoe energiezuinig je bedrijfspand is. Zo moet elk kantoor sinds 2023 minimaal energielabel C hebben. Wil je weten wat het energielabel van jouw pand is? Kijk dan op EP-Online.

Gastvrij met de deuren dicht

Bewust omgaan met energie kan je een hoop geldt besparen, bijvoorbeeld door de (buien)deur gesloten te houden. Steeds meer winkels en andere ondernemers doen dat, ook tijdens openingstijden. Met een bordje kun je aangeven dat je gewoon open bent. Wil jij ook zo’n bordje? Neem dan contact op met 015Duurzaam.

Legen daken gezocht

Deelstroom Delft is altijd op zoek naar nieuwe projecten om de stad een stukje duurzamer te maken. Heb jij bijvoorbeeld een groot dak of wil je ook bijdragen aan de verduurzaming van Delft? Sluit je dan aan bij Deelstroom Delft en doe mee!

Deel kennis met collega’s

Sluit je aan bij het netwerk Delft EnergieNeutraal 2025. Mail naar energie@delft.nl