Grafisch element Grafisch element

warmtenet

Nederland wil in 2050 zoveel mogelijk aardgasvrij zijn. Iedereen moet zich daarop voorbereiden. Ook in Delft zijn we bezig met de overstap naar schone, duurzame energie. Bijvoorbeeld in alle nieuwe huizen. Daarin wordt geen aardgas meer gebruikt. Voor de warmte in bestaande woningen in Voorhof, Buitenhof en een deel van de TU Delft Campus komt er een schoon alternatief: een warmtenet met duurzame warmte. Hiermee kunnen we woningen in deze wijken verwarmen.

Jouw woning klaar voor de toekomst

De woningcorporaties DUWO, Stedelink, Vidomes en Woonbron willen dat hun huurders nog lang prettig in Voorhof, Buitenhof en op de TU Delft Campus kunnen wonen. In een goed en duurzaam verwarmd huis. Daarom komt er in deze wijken een warmtenet. Hiermee kunnen we woningen verwarmen. Het warmtenet is een belangrijke stap om de woningen aardgasvrij te maken. En dus klaar voor de toekomst.

Om welke woningen gaat het?

We beginnen met het aansluiten van 6.000 huurwoningen op het warmtenet. Het gaat om woongebouwen van DUWO, Stedelink, Vidomes en Woonbron met alleen huurwoningen en met een collectieve gasverwarmingsketel. Daarbij delen de bewoners van een gebouw één ketel met elkaar. Geldt dit ook voor jou?

Krijg je een aansluiting?

Ik huur een woning in een gebouw met een‑collectieve‑ketel

Huur jij een woning in Voorhof, Buitenhof of op de TU Delft Campus van DUWO, Stedelink, Vidomes of Woonbron? In een gebouw met alleen huurwoningen? En heeft dit woongebouw een collectieve gasverwarmingsketel? Dan krijg je een aansluiting op het warmtenet. Dat gebeurt tussen 2025 en 2027. lees verder

Ik huur en heb een eigen cv-ketel

Huur je een woning in Voorhof of Buitenhof van een woningcorporatie? En heb je een eigen cv-ketel? Dan word je nu nog niet aangesloten op het warmtenet. Later mogelijk wel. Als het zover is, dan hoor je dat van jouw woningcorporatie.

Ik heb een koopwoning of bedrijfspand

Heb je een koopwoning of bedrijfspand in Voorhof of Buitenhof? Dan kun je in de toekomst mogelijk aansluiten op het warmtenet. Dit duurt nog zeker een aantal jaren. Zodra we een stap verder zijn, ontvang je meer informatie. Woningeigenaren, Vereniging van Eigenaren en eigenaren van bedrijfspanden beslissen altijd zelf of ze aansluiten op het warmtenet.

Hoe werkt het warmtenet?

Een warmtenet is een systeem van buizen in de grond waar warm water doorheen stroomt. Met het water in het warmtenet kunnen we woningen in Voorhof, Buitenhof en op de TU Delft Campus verwarmen. De warmte komt diep uit de bodem. Dit noemen we aardwarmte of geothermie.

Aan de slag in de wijk

Voor de aanleg van het warmtenet zijn werkzaamheden nodig. Stoepen, straten en plantsoenen gaan tijdelijk open om de buizen in de grond te leggen. We proberen overlast zoveel mogelijk te voorkomen.

Informatie over de werkzaamheden is binnenkort beschikbaar via de bouwapp.