Van grijs naar groen

Het NK Tegelwippen is dé wedstrijd waarbij heel Nederland tegels inruilt voor groen. De gemeente die de meeste tegels inlevert, wint. Ook in Delft wordt druk gewipt. Zo veranderen we samen onze tuinen, straten en buurten in een groene oase. Dus stroop je mouwen op, trommel je buren op en doe ook mee! 

Met de start van de lente begon het nieuwe tegelwipseizoen met als motto ‘tegel eruit, plant erin’. Je kunt zelf aan de slag, gezellig meedoen met je buren.

Maar ook Klimaatmaat Delft helpt graag een handje:

Gratis plantjes

Lever je jouw tuintegels in bij de Klimaatmaat? Dan krijg je als dank gratis plantjes! Vergeet niet je aan te melden via dit formulier. Tegels inleveren kan op de volgende dagen en locaties. Bekijk de agenda voor alle informatie

  • Zaterdag 20 april Groenrijk ‘t Haantje
  • Zaterdag 25 mei Hof van Delft (locatie volgt)
  • Zaterdag 22 juni Tanthof (locatie volgt)

Tegeltaxi

Je kunt je tegels zelf wegbrengen, maar de Tegeltaxi kan de gewipte tegels ook gratis bij jou thuis ophalen. Wil je hier gebruik van maken? Geef dit dan aan op het aanmeldformulier. Vergeet niet de instructies te lezen voor het aanleveren van je tegels.

Onttegelhulp

Lukt het je fysiek niet om zelf de tegels uit je tuin te halen? Dan kunnen de Klimaatmaten je helpen. Op het aanmeldformulier kun je dit aangeven. In de week voor de actiedagen komen de Klimaatmaten langs om je tegels te wippen.

Tuinplantpakket

Klimaatmaat heeft een aantal mooie tuinplantpakketten gemaakt. Hierbij worden de tegels verwijderd, biologische planten in je tuin geplant en krijg je meerdere jaren tuinonderhoud. Dat maakt een groene tuin écht een fluitje van een cent. Komt het groen niet in de plaats van tegels of wil je zelf aan de slag? Bestel dan je planten via de actie ‘Tuinplanten (DIY)’.

Tuinadvies

Heb je vragen over het onttegelen of vergroenen van je tuin? Laat het weten aan de Klimaatmaten. Zij denken graag mee bij bijvoorbeeld het herinrichten van je tuin, met informatie, advies, inspiratie en hulp.