Gratis: de Recreatiekaart van Buytenhout

Regiopark Buytenhout is een schitterend natuur- en recreatiegebied tussen Delft, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp. Van het gebied is nu een recreatiekaart uitgebracht. Daarop vind je fiets- en wandelknooppunten en de leukste tips voor een rustige wandeling of lange fietstocht. De kaart is gratis af te halen bij het VVV en de verschillende ondernemers in het gebied.

de kaart van Buytenhout ter hand met op de achtergrond een recreatieplas

Fietsen, wandelen en genieten

De Buytenhout is de ‘groene long’ van onze regio. Verschillende groengebieden lopen naadloos in elkaar over. Je vindt er polderlandschappen met weidevogels, groene bossen en grote waterpartijen. Het is een oase van rust in de dichtbevolkte Randstad waar je urenlang kunt fietsen, wandelen en genieten.

Gebieden

Vanuit de Delftse Hout wandel of fiets je zo de verschillende gebieden van Buytenhout in: Bieslandse Bos, Dobbeplas, De Balij en nog verder. Ontdek de unieke charme van elk van deze gebieden. In de polders werd vroeger turf afgestoken, om die reden zijn er hoogteverschillen te zien in de Bieslandse polder. De Bieslandse Bovenmolen is een restant uit de tijd dat de polder bemalen moest worden. In het Westerpark zijn bij de aanleg in de jaren zeventig veel bomen aangeplant waardoor er nu dichte bossen zijn ontstaan. Een veel jonger gebied is de Nieuwe Driemanspolder. Dit natuurgebied is nog volop in ontwikkeling!

Beleven

Geniet van een rustige wandeling, een lange fietstocht of geniet van de mooie natuur. De Recreatiekaart van Buytenhout toont diverse routeknooppunten waarmee je zelf een mooie route kunt samenstellen. Ook watersportliefhebbers zitten goed in Buytenhout. Huur een bootje, kano of ga lekker zwemmen tijdens de warme zomerdagen.

Kijk voor meer informatie op de site van Buytenhout. Of haal de gratis kaart op bij het VVV of een van de ondernemers in het gebied.