Groen dak of regenton

Zachtjes tikt de regen… op jouw groendak of zo jouw regenton in! Ze zorgen voor meer leven in je tuin en helpen ons zuiniger omgaan met regenwater. Met de starterspakketten en hulp van Klimaatmaat is het bovendien hartstikke eenvoudig om te beginnen, zonder dat het je veel geld kost.

Regenton

Een regenton is een makkelijke manier om regenwater op te vangen. Is het een langere tijd droog? Dan kun je het water gebruiken om jouw planten te verzorgen. Het regenwater heeft weinig kalk, en dat is goed voor de planten. Bovendien bespaar je zo drinkwater.

Groendak

Heb je een schuur, blokhut of tuinhuis? Dan is een groendak een leuk idee met veel voordelen. Zo’n dak neemt regenwater op, werkt verkoelend op warme dagen, zorgt voor meer biodiversiteit, neemt fijnstof op en ziet er leuk uit. Dat maakt je dak echt een verlengde van je tuin! En je kunt er ook nog zonnepanelen opleggen.

Vind je het lastig om zelf aan de slag te gaan met een regenton of groendak? Of heb je weinig tijd en mag het niet te veel kosten? Op de website van Klimaatmaat kun je een starterspakket groen of regenton aanvragen. Bekijk ook de voorwaarden van de actie.