Energieloket voor VvE’s

Ben je woningeigenaar in Delft en aangesloten bij een VvE? Dan kan je gratis advies op maat krijgen bij het Regionaal Energieloket. Het loket is onlangs geopend. Leden van VvE’s kunnen telefonisch vragen stellen over het verduurzamen van hun woningen. Langskomen voor een gesprek op het stadskantoor is ook mogelijk. Dat kan op 18 juli, 15 augustus, 19 september, 17 oktober, 21 november en 19 december.

Niet vanzelf

Het verduurzamen van woningen gaat niet vanzelf, laat staan in een VvE. Het plaatst woningeigenaren voor vragen en bewoners van een VvE staan voor een complex proces om tot het verduurzamen te komen. Dit het levert veel uitzoekwerk op. Wat is er in jouw woning en voor jouw VvE allemaal mogelijk? Welke subsidies zijn er? En hoe vind je een betrouwbaar bedrijf voor het uitvoeren van duurzame maatregelen?

Samen optrekken

Maaike Zwart, wethouder Duurzaamheid, Werk en inkomen en Economie: “Wij vinden het belangrijk dat ook de gebouwen van VvE’s energiezuiniger worden. En dat eigenaren de komende jaren op een duurzamere manier van verwarmen overstappen. Voor VvE’s is dat niet heel makkelijk. We zien dat zij hierbij hulp kunnen gebruiken.”

Overeenkomst

“Daarom heeft de gemeente een VvE Energieloket in het leven geroepen. Hier kunnen woningeigenaren met hun vragen aankloppen. Bij het verduurzamen van woningen wil de gemeente samen met woningeigenaren optrekken. Daarom heb ik onlangs een samenwerkingsovereenkomst getekend met de grootste gemeenten in Nederland om het verduurzamen van de VvE’s te versnellen.”

Kijk ook op de website

Op de website van het Regionaal Energieloket vind je ook al veel nuttige informatie. Hier vind je: interessante energiebesparende maatregelen voor VvE’s; een handig stappenplan; informatie over subsidies, financieringsmogelijkheden; en informatie over belangrijke thema’s als besluitvorming. Ook is er een vakspecialistenpagina waar uitvoerende partijen worden genoemd.

Vragen?

Heb je een vraag voor het energieloket? Het telefoonteam zit voor je klaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur. Je kan bellen naar 088 525 4120 (lokaal tarief). Mailen kan ook.

Afspraak maken

Voor een persoonlijk advies op het stadskantoor kan je een afspraak maken. Ook als u een uitgebreid, telefonisch adviesgesprek wenst over de verduurzaming van uw woning kunt u via de website een afspraak inplannen.